Projektveckan!

posted in: Just nu, Okategoriserade | 0

Under vecka 47 har det varit projektvecka på Stenbackaskolan och här kommer vad som hände under veckan.

Projekt åk 9 mänskliga rättigheter

Åk 9 har under veckan arbetat med projektet mänskliga rättigheter de har bland annat fått besök av Rädda barnen, RFSL och Röda Korset. De har även fått besöka flyktingförläggningen i Asarum och  fått lyssna till en föreläsning på engelska där en man från Pakistan berättar om hur han tvingats fly till Sverige. Olika värderingsövningar har också stått på schemat.

Eleverna har även fått fördjupa sig i en plats eller i en händelse i världen där de mänskliga rättigheterna har kränkts. Deras arbeten kommer att bli utställda i cafeterian eller i biblioteket.

Projekt åk 8 ”Det spelar roll”

Åk 8 har arbetat med det ämnesövergripande temat “hållbar utveckling”.

Projektet inleddes med att eleverna fick se en teaterföreställning ”Frossa” spelad av teatergruppen Barbara. Föreställningen handlade om: Vad beror klimathotet på? Vem ska man lita på egentligen? Vi fick möta tre självsäkra föredragshållare som ska
upplysa publiken om den rätta vägen ur klimatkrisen.Men det visar sig svårare än de anat.Detta projekt finansieras delvis med bidrag från skapande skola.

Efter föreställningen var det workshop för eleverna där målet var att kläcka, utveckla, formulera och slutligen presentera idéer som de skulle kunna förverkliga lokalt i sin vardag och som alla har det gemensamt att de bidrar till hållbar utveckling.

Syftet med det här arbetsområdet är att eleverna ska få diskutera hållbar utveckling och varför det är så viktigt.Varför ska vi som bor i Sverige, som har det ganska bra, bry oss om klimatförändringar och hållbar utveckling?

Uppgiften under veckan är att skapa/bygga upp ett eget hållbart samhälle (i grupper) utifrån aktuella kunskaper. Arbetet kommer att redovisas muntligt.

Projekt åk 7 Filmprojekt

Denna veckan har eleverna i åk 7 ägnat åt att färdigställa sina dokumentärfilmer. De har klippt, redigerat och lagt på ljud och musik till sina filmer. Måndag, tisdag och onsdag fanns dokumentärfilmarna Malin Gustavsson och Niklas Croall med oss och hjälpte eleverna i deras arbete. Det har också producerats trailers och skapats filmaffischer till filmerna.

Filmaffischerna kommer att finnas utställda på skolan.

I januari 2015 kommer det att hållas en filmgala där elevernas dokumentärfilmer kommer att visas.