Möjligheternas värld

Den 14 novemeber var TON-profilen åk 8 på besök på Kreativum och ”Möjligheternas värld” där eleverna fått en inblick i hur det är att gå ett tekniskt program på gymnasiet och se vilka yrkesmöjligheter det finns inom det tekniska området.

Eleverna fick ta del av fyra stationer där de bland annat fick testa på att programmera en bil, skapa kugghjul för en klocka, lösning och konstruktion av kretskort och elförsörjning ur ett hållbart perspektiv. Inför besöket har vår studie- och yrkesvägledare Sofie träffat eleverna i TON-profilen och pratat om olika teknikinriktade yrken, företagen och gymnasieprogrammen som var med under dagen. Eleverna har även fått göra självtester för att prova på vilka yrken som kan vara intressanta inför framtiden.