Förtydligande information om Unikum -VH

posted in: Viktig information | 0

Som tidigare meddelats kommer skolans kommunikation med hemmen framöver huvudsakligen att ske genom Unikum. Några saker behöver förtydligas angående detta: 

Alla måste logga in i Unikum

För att man som elev/vårdnadshavare ska få notiser och mejl genom Unikum behöver man ha loggat in i Unikum minst en gång, så vi vill uppmana alla att göra det omgående. 

Kan man inte sina inloggningsuppgifter kan man, oavsett om man är helt ny användare eller om man bara har glömt sitt lösenord, följa samma rutin, som beskrivs i dokumentet: Glömt/nytt lösenord i Unikum.  

Vårdnadshavare i förskoleklass

I förskoleklassen används vanligtvis inte Unikum, men även vårdnadshavare i förskoleklass ska nu logga in i Unikum, för att skolan ska kunna nå även er med information om det behövs. 

Ni följer samma rutin som övriga, dvs ansöker om ett medborgarkonto i Dexter om ni inte redan har det, kontrollerar/uppdaterar era kontaktuppgifter i Dexter och dagen efter kan ni kan ni logga in i Unikum enligt ovanstående instruktion (Glömt/nytt lösenord i Unikum). Alltså: 

  1. Ansök om medborgarkonto i Dexter (ansökan behandlas inom 24 timmar). 
  2. (Senast) dagen efter; logga in i Dexter med bank-id och kontrollera kontaktuppgifterna enligt instruktionen
  3. Nästa dag (systemen synkas över natten), gå till Unikum.net och klicka ”Glömt lösenord”. Skriv in ditt personnummer och begär ett lösenord. Öppna din mejl och klicka på bekräftelselänken från Unikum. Nu kommer ett nytt mejl med dina inloggningsuppgifter till Unikum. Klart.