Info om niornas CB-inlämning 2020

posted in: Viktig information | 0

Nu börjar sommarlovet närma sig och det börjar bli dags för åk 9 att återlämna sina Chromebooks (CB). På Stenbacka sker inlämningen tisdagen den 9/6.

Tidigare år har det funnits möjlighet för eleverna att köpa ut sina elevdatorer. Denna möjlighet finns inte med nuvarande avtal, så alla enheter ska lämnas in. Detta gäller även elever som ska gå t.ex. lovskola. 

Återlämningen

Återlämningen sker tillsammans med ordinarie lärare i klassrummet. Vid återlämningen ska CB:n vara avtorkad och ev. klistermärken ska ha tagits bort. För att rengöra CB:n, torka med lätt fuktad trasa. Laddare lämnas in tillsammans med enheten.

VIKTIGT! Google-konto

Skolan har tillhandahållit Google-konton till eleverna. De elever som kommer att fortsätta sin skolgång inom kommunal skola, t.ex. på Väggaskolan, behåller sitt Google-konto och behöver inte göra någonting. För övriga elever är kontot aktivt i 90 dagar efter skolans slut för att de ska kunna spara eller överföra sitt kontoinnehåll till ett nytt konto. Förflyttningen av kontots innehåll ligger helt på elevernas eget ansvar. När kontot avslutas försvinner allt innehåll och kan inte återskapas. 

För att göra överföringen, klicka på Google-kontot och välj “Överför innehållet”. Följ därefter instruktionerna på skärmen. En utförlig lathund finns på ikt.karlshamn.se under Lathundar – Google Drive. Den heter “Slutande elev – föra över filer och mejl till nytt konto

Med vänlig hälsning, IKT-enheten