Föräldrabrev inför skolavslutning och sommarlov

Tonårsföräldrar – Ni är viktiga nu!

Det här året blev inte riktigt som vi tänkt oss. I och med Coronapandemin är både skolarbete, skolavslutningar – och inte minst studenten – förändrad för de flesta. För många kommer också sommaren att se annorlunda ut när det man planerat kanske inte går att genomföra. I vanliga fall brukar skolavslutning och studenten innebära en ökad risk för att unga ska dricka alkohol.

Vi som arbetar i Karlshamns kommun känner oro för att det kan bli så även i år, trots Folkhälsomyndighetens uppmaningar om social distansering – att hålla avstånd till varandra.

Du har nu som tonårsförälder en viktig roll och därför vänder vi oss till dig och andra tonårsföräldrar i Karlshamns kommun. Tillsammans kan vi hjälpa våra ungdomar att skapa en trygg skolavslutning och en så rolig och bra sommar som möjligt och som följer myndigheternas rekommendationer.

Läs mer i informationbrevet nedan, från Karlshamn kommuns folkhälsostrateg om hur du som vuxen kan stötta ungdomar under sommaren.

Föräldrabrev skolavslutning och sommarlov – svenska

Föräldrabrev skolavslutning och sommarlov- arabiska

Föräldrabrev skolavslutning och sommarlov- somaliska

Föräldrabrev skolavslutning och sommarlov- engelska