Brev om växelvis undervisning v.11

Brev om växelvis undervisning v.11 ( pdf öppnas i ny flik).

Stenbackaskolan 2021-03-11

Till elever, och vårdnadshavare till elever, på Stenbackaskolan

Detta är ett informationsbrev angående att högstadieskolorna ska fortsätta med växelvis undervisning men samtidigt successivt trappa upp och öka närundervisningen på plats fram till påsklovet.
Detta innebär att vi kommande vecka, v 11, kommer att ha en årskurs om dagen på skolan för närundervisning samtidigt som övriga två årskurser befinner sig i hemmet för distansskola med fjärrlektioner. Klassernas kalendrar kommer att uppdateras så att det tydligt framgår vilken klass och årskurs som är i närunderivsning.
Under nästföljande två veckor, v 12 och v 13, kommer vi att utöka antalet elever på skolan och ha ⅔ av eleverna på skolan. Planering för de två veckorna delges under kommande veckan.
Vi arbetar med de anpassningar vi kan göra utifrån säkerhet för eleverna, bland annat arbetar vi för att de ska hålla sig så mycket klassvis de kan såväl i undervisning som på rast.
Vi har även redigerat elevernas mattider så att de kommer till matsalen vid olika tider och kan sprida ut sig på ett säkert sätt där.
De dagar elever ska till skolan för närundervisning avgår buss till och från skolan enligt ordinarie rutt.
De dagar eleverna har distansskola med fjärrlektioner har ni samma möjlighet som nu att via E-tjänsten anmäla uthämtande av matlåda.
För övrigt:
● Som vanligt sjukanmäler ni sjuka elever via Dexter även vid distansskola.
● Vi hänvisar alla att fortfarande följa tidigare anslag om folkhälsomyndighetens
rekommendationer.

● Vi hänvisar alla att vid anledning följa tidigare anslag om karantän vid hemkomst efter utlandsvistelse.
Jag bifogar planeringen för nästa vecka angående vilka årskurser som ska komma till skolan för närundervisning och vill passa på att hälsa eleverna välkomna till skolan den dag det är aktuellt för dem!

Med förhoppning om gott samarbete/
Annelie Thelander Eriksson rektor.
STENBACKASKOLAN

V.11 Schema