Regionfinal Teknikåttan

Idag har elever från 8C och 8D medverkat i regionsfinalen av Tenikåttan, efter att ha kommit vidare i kvalfinalen tidigare under våren.

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta. Tävlingen Teknikåttan starade 1993 vid Linköpinge tekiska högskola och har skett varje år sedan dess. Tävlingen är indelad i elva regionen där en högskola/ universitet ansvarar för varje region.

Frågorna i tävlingen innehåller naturtekniska fenomen och ger eleverna chans att svara på kluriga problem.

Idag under förmiddagen utsattes våra tävlande elever för två heat under förmiddagen. Med stort engagemang och kämpande tog sig 8D till fjärde plats och 8C på sjätteplats. Men våra elever gav de andra skolorna en riktigt spännande och tuff match!

Grattis till våra duktiga elever och vilken fightingglöd ni bjöd på!