Världsboksdagen 23 april

Den 23 april är det Världsboksdagen. En temadag som instiftades av Unescco år 1995 för att uppmärksamma böcker, författare och upphovsrätt.

På Stenbackaskolan har vi som tradition att på olika sätt uppmärksamma världsboksdagen.

I år har vi bland annat en boktävling där elever som deltar är med i utlottningen böckerna som beskrivs i tävlingen. Då några elever är på distans går den även att nå digitalt, genom att klicka på länken Världsboksdagen tävling (Öppnas i ny flik). Tävlingen pågår tom 29 april 2021.

På skolan har eleverna även stött på olika bokskyltningar. Som tex i elevcaféet där restaurang lästips flyttade in. Och där menyerna består av lästips.

Eleverna har även fått vara med och fylla på skolans citatträd som står på innergården.

Lästipsmeny i restaurang Lästips
Administratör Christina bidrar med ett citat i skolans citatträd
Ett av citaten som går att läsa i citatträdet på skolgården.