Digital Prao åk 8

Idag kör vi igång åk 8 digitala prao.

Då coronapandemin satte stopp för den vanliga praon har vi på Stenbackaskolan fått tänka om och vår studie- och yrkesvägledare Jessica har ordnat en digital praovecka för våra åk 8 elever, som kör igång idag och pågår skoldagarna mellan 3-9 juni.

Eleverna kommer att få vara med i digitala möten och via video få träffa företag och yrkespersoner från olika företag i Blekinge. Under veckan kommer eleverna även att jobba med arbetsrätt och träna på att skriva eget CV.  Eleverna följer sitt ordinarie schema men med inbokade möten och uppgifter. (Scheman för veckan finns i klasskalendrar).

Företagen som medverkar under vår digitala praovecka är:

Rockos café, Uniper, Volvo Cars, AAK, Södra Cell, Elcom, Karlshamns Energi, Näringslivsenheten på Karlshamns kommun, Arbetsförmedlingen. Eleverna kommer även att få träffa en utbildad svetsare och en kock, plus representanter från vården och försvaret.

En vecka med mycket inspiration och samtal från arbetslivet.