Teater åk 9 -Kalasa med Vasa

Onsdag den 27 oktober ska våra åk 9 elever få ta del av teaterföreställningen “Kalasa med Vasa”.

Beskrivning av föreställningen:

“Året är 1560. Kung Gustav har omvandlat Sverige från ett land med ständiga inre konflikter och uppror i Europas utkant till en modern nationalstat. Och inte nog med det, konungen har även kört ut den katolska kyrkan och låtit införa en protestantisk statskyrka.

Nu är kung Gustav trött och mer död än levande. För att pigga upp sin gamle far låter hans barn anordna ett överraskningsgästabud till hans ära. Fyrtio år har passerat sedan den unge adelsjunkern Gustav Eriksson flydde från fångenskapen i Danmark och landsteg på Stensö udde i Kalmar och det måste firas med pompa och ståt! På gästlistan finns pro-minenta gäster från när och fjärran. En och annan objuden gäst dyker också upp, liksom spöken från kungens blodiga förflutna.”

Foto: Mattias Johansson
Om föreställningen:

Manus: Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn
Regi: Öllegård Groundstroem
Scenografi & kostymdesign: Åsa Berglund Cowburn
Mask: Agneta A Forssell
Medverkande: Martin Ellborg, Agnes Hargne-Wallander, Rasmus Johansson och Karin Bergstrand.