Här har vi samlat information om Corona- (Covid 19) som har gått ut till vårdhandshavare. Informationen är ordnad efter datum och senaste informationen når ni högst upp på sidan. Längst ner på sidan hittar ni sidnummer för att nå tidigare information.

_______________________________________________________________________

2020-09-15 Uppdaterade riktlinjer angående Covid-19. Information till vårdnadshavare för elever i grundskola- och gymnasium Karlshamn kommun.

Viktig information till vårdnadshavare för med elever i grund- och gymnasieskolor i Karlshamns kommun.

Karlshamn kommun har uppdaterat riktlinjer angående Covid-19 för att minska smittorisken.

På länken kan du läsa mer om de riktlinjer som Karlshamn kommun har tagit fram.

Det är viktigt att ni som vårdnadshavare känner till riktlinjerna för att tillsammans kunna stoppa coronaviruset. Tack för allt ni gör som bidrar till det.

_______________________________________________________________________

2020-05-13 Viktig information om skolavslutningar Karlshamn kommun 2020

Skolavslutning I karlshamn PDF Svenska

Skolavslutning i Karlshamn PDF Engelska

Skolavslutning i Karlshamn PDF Arabiska

Skolavslutning i Karlshamn PDF Dari

Skolavslutning i Karlshamn PDF Somaliska

Skolavslutning i Karlshamn PDF Albanska

______________________________________________________________________________

2020-03-27 Förtydligande information om Unikum för vårdnadshavare

Som tidigare meddelats kommer skolans kommunikation med hemmen framöver huvudsakligen att ske genom Unikum. Några saker behöver förtydligas angående detta: 

Alla måste logga in i Unikum

För att man som elev/vårdnadshavare ska få notiser och mejl genom Unikum behöver man ha loggat in i Unikum minst en gång, så vi vill uppmana alla att göra det omgående. 

Kan man inte sina inloggningsuppgifter kan man, oavsett om man är helt ny användare eller om man bara har glömt sitt lösenord, följa samma rutin, som beskrivs i dokumentet: Glömt/nytt lösenord i Unikum.  

Vårdnadshavare i förskoleklass

I förskoleklassen används vanligtvis inte Unikum, men även vårdnadshavare i förskoleklass ska nu logga in i Unikum, för att skolan ska kunna nå även er med information om det behövs. 

Ni följer samma rutin som övriga, dvs ansöker om ett medborgarkonto i Dexter om ni inte redan har det, kontrollerar/uppdaterar era kontaktuppgifter i Dexter och dagen efter kan ni kan ni logga in i Unikum enligt ovanstående instruktion (Glömt/nytt lösenord i Unikum). Alltså: 

  1. Ansök om medborgarkonto i Dexter (ansökan behandlas inom 24 timmar). 
  2. (Senast) dagen efter; logga in i Dexter med bank-id och kontrollera kontaktuppgifterna enligt instruktionen
  3. Nästa dag (systemen synkas över natten), gå till Unikum.net och klicka ”Glömt lösenord”. Skriv in ditt personnummer och begär ett lösenord. Öppna din mejl och klicka på bekräftelselänken från Unikum. Nu kommer ett nytt mejl med dina inloggningsuppgifter till Unikum. Klart. 

____________________________________________________________________________

2020-03-24 Skolverket- Nationella proven ställs in

Vi nåddes alla den 24 mars av skolverkets beslut att ställa in de nationella proven under våren.

Ni kan läsa mer om det här:https://www.skolverket.se/om-oss/press/pressmeddelanden/pressmeddelanden/2020-03-23-varens-nationella-prov-stalls-in

Detta inneär att inga fler natioenlla prov genomförs i årskurs 9. Detta gäller även det nationellaprov i NO som skulle skett onsdag 25 mars, eleverna går efter ordinarie schema.
Vi vill bara poängtera att undervisande lärare har mycket god kunskap om elevernas förmågor i de olika ämnena. Vi på Stenbackaskolan arbetar också med att planera och säkra för bästa undervisning under våren (vi arbetar även för att vara beredda på en eventuell distansundervisning) så att alla elever ska få möjlighet att på varierande sätt visa vad de kan inför betygsättningen.

Sidor: First |1 | 2 | 3 | Next → | Last